Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J53a85n 69R27á43ž

11. 3. 2019 19:11

Zkušenosti z praxe jednoznačně vylučují úschovu u realitní kanceláře, a to jakkoliv velké a stejně tak u advokáta, který jako jedinec vykonává svou praxi, neb u obou těchto subjektů se nedá vyloučit zpronevěra, zvláště jedná-li se o vysokou částku. Nedoporučuji ani úschovu u notáře, jak z hlediska ceny, tak i žádné ochrany před zpronevěrou a následně reálně nízkou pravděpodobnost dostat se zpětně ke zpronevěřené částce.

Banky a velké advokátní kanceláře, jsou největší zárukou, že peníze v úschově nebudou zpronevěřeny a že se s pravděpodobností hraničící s jistotou, dostanou ke svému cíli a to v reálném čase.

Co se týká bankovní úschovy, neměl jsem s tím, ani mí klienti, žádné větší problémy. . Většina bank má vypracováno standardní znění smluv a nezažil jsem nějakou markantní nepružnost, zvláště, když se jedná o banku,kde má povinný účet, neb smlouvy mají zcela jasně formulovány podmínky, za jakých zajistí "úschovu" peněz a za jakých podmínek je banka povinna ve smluvně sjednaném termínu peníze převést na účet oprávněného. Obvykle to bývá do deseti dnů od okamžiku, kdy banka dostane důkaz, že předmět koupě se stal vlastnictvím kupujícího, na což u nemovitosti obvykle stačí bance předložit originál výpisu z KN nebo ověřenou kopii Listu vlastnictví. Nabytí vlastnictví kupujícím může zaměstnanec banky ještě snadno ověřit on-line náhledem do KN a bez okolků převést peníze.

0 0
možnosti
  • Počet článků 13
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 712x
Jsem realitní makléřka, která se rozhodla měnit realitní prostředí v Čechách. Ukazuji lidem, že i v dnešní době můžeme fungovat na bázi dohody a plně si důvěřovat. Při své práci si zachovávám především lidský rozměr a morální zásady. Mám po 10ti letech působení na trhu bohaté zkušenosti a svou důvěru mi svěřilo již mnoho klientů. Vzhledem k tomu, že se chci na trhu udržet a neustále se posouvat výš, dělám svou práci vždy poctivě, profesionálně a s rozmyslem.

 

https://www.reality-vasatova.cz/